بارداری

بارداری یا حاملگی ، برهه ای از زندگی خانم ها محسوب می شود که اکثر بانوان آن را تجربه می کنند. باردار شدن ، مقوله ای است که نیازمند آمادگی و آگاهی کافی می باشد تا با موفقیت سپری شده و به زایمان و تولد نوزاد سالم منتج گردد. از این رو برنامه ریزی دقیق و آمادگی برای شروع بارداری ، بسیار حائز اهمیت می باشد. لذا به منظور اطمینان برای اقدام به حاملگی و انجام کنترل های لازم جهت بارداری موفق ، باید به یک پزشک متخصص زنان و زایمان مجرب و متبحر مراجعه گردد. دکتر زهرا سیفی ، متخصص زنان و زایمان تهران و از برجسته ترین پزشکان متخصص زنان در این استان می باشند. خانم های محترمی که تصمیم به بارداری دارند ، می توانند برای برنامه ریزی مناسب برای این دوره و بکارگیری صحیح مراقبت های قبل ، حین و بعد از حاملگی و در نهایت داشتن زایمانی موفق ،  با اطمینان خاطر به مطب دکتر سیفی مراجعه فرمایند.

بارداری - دکتر زهرا سیفی

آمادگی برای این پروسه

همانطور که اشاره شد ؛ باردار شدن مستلزم آگاهی و آمادگی لازم ، پیش از اقدام به حاملگی می باشد. بنابراین در این راستا ، باید به یک متخصص زنان خوب مراجعه نمایید تا وضعیت سلامت شما مورد ارزیابی قرار گرفته و به این ترتیب زمان مناسب جهت اقدام به حاملگی ، شناسایی علائم تخمک گذاری و همچنین آگاهی از ریسک و احتمال باردار شدن را افزیش دهید. آغاز بارداری ، با شروع نوسانات و تغییرات ناشی از باروری همراه خواهد بود. بانوان عزیز ، در صورت شناخت کافی از وضعیت سلامتی در دوران حاملگی و نیز توجه به سبک زندگی سالم در این دوران ، می توانند بارداری سالمی را تجربه نموده و در نهایت نوزاد سالمی را به دنیا بیاورند.

بارداری پر خطر

مقصود از حاملگی یا بارداری پرخطر  وجود مشکلات ، عوارض و بیماری هایی ، اعم از دیابت بارداری ، فشارخون بارداری ، خونریزی واژینال و پره اکلامپسی است که خطراتی را برای مادر یا جنین یا هر دوی آن ها به دنبال داشته و در پاره ای موارد حتی ممکن است به سقط جنین بیانجامند. توجه داشته باشید در صورتی که از ابتدای تصمیم به بارداری ، تحت نظر متخصص زنان قرار داشته باشید. ریسک بروز خطرات بارداری به حداقل خواهد رسید و چنانچه در معرض خطرات حاملگی قرار داشته باشید نیز پزشک شما می تواند راهکارهای مناسبی را پیش روی تان گذاشته و با تحت نظر داشتن تان ، شما را در راستای داشتن یک بارداری سالم و به دور از خطر یاری نماید.

وجود برخی شرایط خاص باعث می شود که فرد به بارداری پر خطر دچار شود. البته بدین معنا نیست که لزوماً عارضه ای اتفاق می افتد ، بلکه بدین معناست که این گروه از مادران به مراقبت های بیشتری نیازمند هستند. از جمله مواردی که باعث بارداری با ریسک بالا می شوند عبارتند از :

  • حاملگی در سن خیلی پایین یا بالاتر از 35 سال
  • اضافه وزن و کمبود وزن غیر طبیعی
  • وجود مشکلات و دشواری هایی در بارداری های گذشته
  • بیماری هایی که فرد پیش از حاملگی به آن مبتلا بوده ؛ همچون فشار خون بالا ، دیابت ، اختلال در سیستم ایمنی ، سرطان و HIV (ایدز).
  • بارداری دوقلو یا چندقلوزایی

برای اینکه دوران بارداری بی خطری داشته باشید ، لازم است این دوره را زیر نظر متخصص زنان و زایمان بگذارنید. که در این راستا می توانید به دکتر سیفی ، بهترین دکتر زنان در غرب تهران مراجعه نمایید. ایشان با انجام آزمایش های مختلف ، چک آپ و ویزیت های دوره ای در 9 ماهی که حامله هستید وضعیت و سلامت شما و کودکتان را حفظ می کند و در صورتی که وجود خطری احساس شود ، با تشخیص به موقع ایشان ، اقدامات لازم به انجام می رسد. در دوره بارداری چک آپ ها منظم و دوره ای بسیار اهمیت دارند و همانطور که گفته شد به حفظ سلامتی مادر و جنین کمک می کنند. به طور معمول روتین چک آپ و ویزیت های دوران حاملگی به شرح زیر است :

  • از هفته چهارم تا 28 ، یکبار در ماه
  • از هفته 28 تا هفته 36 ، دو مرتبه در ماه
  • از هفته 36 تا زمان زایمان ، هفته ای یکبار

در برخی موارد که زنان به بارداری پر خطر دچار هستند ، ممکن است به ویزیت های بیشتری نیاز پیدا کنند. در چک آپ اول ، دکتر زنان معاینه بالینی کاملی را به انجام می رساند و به منظور انجام تست ها و بررسی های آزمایشگاهی نمونه برداری خون انجام می دهد. همچنین امکان دارد پزشک تست سینه ، تست حفره لگنی به منظور معاینه رحم و تست دهانه رحم که شامل پاپ اسمیر است را در نخستین ویزیت بارداری به انجام رساند. در ادامه این جلسه ، متخصص در مورد سبک زندگی ، روابط و عادات شما سوالات بسیاری بپرسد که شما موظف هستید ، صادقانه به ایشان پاسخ دهید.

بعد از چک آپ اولیه ، دیگر جلسات مراقبت های بارداری شامل موارد زیر می شوند :

  1. چک کردن فشار خون و وزن
  2. بررسی ضربان قلب جنین
  3. اندازه گیری میزان جلو آمدگی شکم مادر به جهت بررسی نحوه رشد جنین
  4. علاوه بر این ، در دوره حاملگی ، آزمایش هایی مربوط به بررسی وجود آنمی ، ابتلا به دیابت بارداری یا وجود هر گونه
  5. عفونت خطرناک به صورت روتین انجام می شوند.

برای آن که در دوران بارداری سالم باقی بمانید باید مراقبت های این دوره را جدی گرفته و دقیق و مو به مو آن ها را انجام دهید.

تست بارداری

شناخته‌شدن به سرعت از بارداری مزیت دارد؛ زیرا می‌توانید به‌موقع مراقبت‌های لازم را برای سلامت خود و کودک خود انجام دهید. یکی از روش‌های رایج برای تست بارداری، استفاده از بی‌بی چک است. این روش خانگی از اولین روزی که پریودی شما با توجه به چرخه بارداری‌تان عقب می‌افتد، قابل استفاده است و بسیار دقیق است. اگر نتیجه بی‌بی چک مثبت باشد، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. در این شرایط، پزشک ممکن است برای تأیید بارداری، سونوگرافی انجام دهد.

لازم به ذکر است که تست بارداری با اندازه‌گیری سطح هورمون گنادوتروپین زنانه (hCG) انجام می‌شود. این هورمون، پس از لانه‌گزینی جنین در رحم تولید می‌شود؛ بنابراین پس از عقب‌افتادن پریودی در چرخه خود، سطح این هورمون به سرعت افزایش می‌یابد. hCG از طریق آزمایش خون و ادرار قابل تشخیص است. در صورت بارداری، آزمایش خون پس از گذشت 6 روز از تخمک‌گذاری در چرخه باروری مثبت می‌شود.

تغذیه در دوران حاملگی

تغذیه سالم قبل و بعد از بارداری برای سلامت جنین و بدن شما بسیار حیاتی است. تغذیه در دوران بارداری تقریباً شبیه به یک رژیم غذایی سالم معمولی است، با این تفاوت که شما نیاز به مصرف 340 تا 450 کالری بیشتر در روز دارید. همچنین، موارد زیر را به طور حتم در رژیم غذایی خود در دوران بارداری در نظر بگیرید:

  • سبزیجات، میوه، نان و غلات با سبوس برای دریافت ویتامین‌ها، فیبر و مواد معدنی.
  • گوشت قرمز بدون چربی برای جذب آهن و پروتئین.
  • ماهی‌های چرب مانند ساردین برای دریافت اسیدهای چرب امگا 3 و پروتئین.
  • محصولات لبنی کم چرب یا جایگزین‌های آن مانند شیر سویا، برنج و جو دو سر برای جذب کلسیم، پروتئین و ید.
  • میان وعده‌های کوچک و سالم با کمترین مقدار قند و چربی.
  • مصرف اسید فولیک از منابعی نظیر جگر، آجیل، تخم‌مرغ، کره بادام زمینی و سبزی‌ها دارای برگ سبز تیره.

توجه داشته باشید که دریافت مقدار کافی اسید فولیک قبل از بارداری و در سه‌ماهه اول، می‌تواند شانس تولد نوزاد مبتلا به اسپینا بیفیدا را تا 70 درصد کاهش دهد. خانم‌های باردار نیاز به مصرف روزانه 600 تا 800 میکروگرم اسید فولیک دارند. می‌توانید قرص‌های اسید فولیک را از اکثر داروخانه‌ها تهیه کنید.

تغذیه در بارداری

به گفته بهترین متخصص زنان و زایمان تهران ، یکی از مهم ترین مراقبت های این دوره ، غذا و خوراکی هایی است که مصرف می کنید. در دوران حاملگی ، مصرف غذاهای سالم و مفید بیش از هر زمان دیگری حائز اهمیت است. بایستی بدن تان به میزان کافی پروتئین ، آهن و فولیک اسید دریافت کند. همچنین شما در این برهه به کالری بیشتری نیاز پیدا می کنید. دقت داشته باشید که جنین برای رشد از غذایی که شما میل می کنید ، مصرف می کند. بنابراین برای آن که رشد کامل و سلامتی را داشته باشد باید به طور منظم و طبق برنامه تمام مواد مغذی مورد نیاز را به او برسانید. دقت داشته باشید که تمام غذاهایی مصرفی شما در این دوران باید کاملا پخته باشند. در زمان حاملگی باید از مصرف غذاهای زیر اجتناب کنید :

  • ماهی های دودی یخ زده
  • کالباس و سوسیس
  • فراورده های گوشتی یخ زده
  • شیر و پنیر غیر پاستوریزه
  • سالادهای آماده و بسته بندی شده
ثبت نام
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات