تنبلی تخمدان
تنبلی تخمدان
PCO یا همان سندروم تخمدان پلی کیستیک از اختلالات غدد درون ریز می باشد. PCO مخفف polcystic ovary syndrome PCOS است که شایع ترین علت نازایی از عدم تخمک گذاری می باشد. معمولا قاعدگی ها نامنظم و رشد موهایی اضافه و چاقی در زنان مبتلا به سندروم PCO مشاهده می شود که ممکن است این عارضه در نوجوانی با دوره های قاعدگی نامنظم تشخیص داده شود. همچنین ممکن است با افزایش وزن و یا مشکلات باروری تشخیص داده شود.

شایع ترین علائم تنبلی تخمدان
علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک معمولا در اولین دوره قاعدگی قابل مشاهده است. شایع ترین علائم ابتلا به PCO عبارتند از
• قاعدگی نامنظم: منظور از قاعدگی نامنظم، فاصله قاعدگی بیش از 35 روز بین دو قاعدگی و یا کمتر از 8 دوره قاعدگی در سال می باشد. که ممکن است با خونریزی شدید یا کم خونی همراه باشد.
• پیدایش هورمون های مردانه: افزایش سطح آندروژن می تواند باعث پیدایش اختلالاتی مثل رشد موهای زائد در صورت و بدن می شود. همچنین می تواند باعث ایجاد آکنه در دوران بزرگسالی یا آکنه های پوستی شدید در دوران نوجوانی شود. شایان ذکر است که هورمون های مردانه می تواند در زنان مختلف متفاوت باشند. همچنین رویش موهای زائد ممکن است زیر چانه (منطقه ریش)، پشت لب ها، خط ریش، اطراف نوک سینه، قفسه سینه، قسمت تحتانی شکم (بصورت عمودی) باشد.
• تغییر رنگ پوست: ممکن است در اثر این بیماری، رنگ پوست زیر بغل تغییر کرده و بصورت تیره و ضخیم ظاهر شود.
• چاقی : بیشتر از نصف زنان مبتلا به بیماری تنبلی تخمدان، به تدریج دچار افزایش وزن و چاقی می شوند.
• مشکلات خون: افزایش فشار خون، افزایش قند و افزایش کلسترول می تواند از علائم ابتلا به سندروم پلی کیستیک تخمدان باشد.
دلیل ابتلا به PCO
در حقیقت دلیل اصلی ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک تا کنون ناشناخته مانده است. اما تحقیقات و بررسی های انجام شده حاکی از این است که وراثت نیز تاثیر زیادی در ابتلا به این سندروم دارد. همچنین انسولین بالا و التهاب های مزمن می توانند خطر ابتلا به تنبلی تخمدان را افزایش دهند. زنانی که به این بیماری مبتلا شده اند به دلیل مشکلات تخمدان، با اختلالات بارداری مواجه می شوند. تشخیص زود هنگام این بیماری و اقدام به درمان در مراحل اولیه می تواند از برخی عوارض این بیماری مثل دیابت و یا بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری نماید.
برخی از خدمات دکتر زهرا سیفی
راه های ارتباطی دکتر زهرا سیفی
44977660
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکتر زهرا سیفی