دوران یائسگی چیست؟

دوران یائسگی چیست؟

تقریبا هر خانمی یک سوم کل عمر خود را که حداقل 25 تا 30 سال می باشد، در این دوران سپری می کند. این دوران به معنای یاس و نا امید نیست بلکه یک بخش مهمی از زندگی می باشد که فرد باید توجهات بیشتری به خود داشته باشد. عوارض های ایجاد شده در این دوران با استفاده از مکمل های دارویی و تغییر در سبک زندگی قابل کنترل می باشد. این دوران خود را با قطع دوره قاعدگی نشان می دهد لزوما همیشه این قطع قاعدگی ناگهانی نیست. گاهی اوقات ممکن است یک خانمی مرحله ای را قبل از دوران یائسگی تجربه کند که مرحله قبل از یائسگی نام می گیرد. این مرحله ممکن است یک الی سه سال طول بکشد.

دکتر زهرا سیفی متخصص زنان غرب تهران در باره یائسگی می تواند مشاوره و راهکارهایی را در اختیار بیمار خود بگذارد که بیمار بتواند راحت تر این دوره را بگذراند و آسان تر با علائم و نشانه های آن خود را تطابق دهد .

علائم یائسگی

این دوران با یک سری علائم و اختلالات قاعدگی همراه می باشد که شامل موارد ذیل می باشد:

  • اختلالات عصبی و روانی
  • پدیدار شدن حالات افسردگی
  • ایجاد اختلالات در خواب
  • حملات گر گرفتگی
  • تپش قلب

که تمام این حالات پس از 5 الی 9 دقیقه تبدیل به سرد شدن و تعریق بدن می شود. تمام این حملات در اثر کاهش سطح هورمون استروژن است که معمولا کم اهمیت ترین علامت های یائسگی می باشد. هرچه فرد استرس های زندگی بیشتری داشته باشد این حملات نیز بیشتر می شود.

کاهش علائم یائسگی

  • افزایش آرامش زندگی
  • کاهش استرس
  • عدم حضور در مکان های شلوغ و پر سروصدا
  • قرار نگرفتن در معرض دود سیگار
  • عدم استفاده از سونا و حمام داغ

یائسگی و پوکی استخوان

به دلیل کاهش سطح هورمون استروژن احتمال ابتلا به پوکی استخوان وجود دارد. تقریبا سالی 3 درصد بافت استخوانی در خانم های یائسه از دست می رود. اگر ده سال از یاسگی فردی بگذرد و اگر از مکمل های کلسیم استفاده نکند حدود 30 درصد بافت استخوان خود را از دست می دهد. علائم پوکی استخوان معمولا بعد از از دست رفتن این 30 درصد استخوان خود را نشان می دهد و زمانی که فرد متوجه این مسله می شود نمی تواند با مصرف مکمل کلسیم این 30 درصد را جبران کند و فقط می تواند جلوی تخریب بیشتر را بگیرد. متاسفانه این افراد اگر از مکمل ها استفاده نکنند و ورزش نکنند ممکن است دچار شکستگی های خود به خودی استخوان حتی با کوچکترین ضربه ها شوند.

دوران یائسگی چیست؟
دوران یائسگی چیست؟

یائسگی زود رس

پدیده قطع قاعدگی ها و فعالیت های تخمدانی زیر 40 سالگی یائسگی زودرس نامیده می شود. این افراد در معرض پوکی استخوان بیشتری نسبت به بقیه هستند. و بیشتر از افراد دیگر علائم و عوارض بیشتری آنها را آزار می دهد . این افراد باید یک کنترل ویژه ای داشته باشند سعی بر این است که تا چند سال داروهای هومرمونیرا با احیتاط زیاد و انتخاب صحیح بیمار باشد.

مراقبت های قبل یائسگی

خانم ها معمولا قبل از یائسگی باید به پزشک مراجعه کنند و پزشک خود را از علائم ایجاد شده با خبر کنند. پزشک در ابتدا آزمایشات هورمونی را درخواست می کند. این آزمایشات هورمونی تخمدان، کمک بسیاری در اطلاع از افت هورمون در اختیار پزشک می گذارد. اگر فرد در مرحله ورود به این دوران باشد آگاهی های لازم توسط پزشک داده می شود و فرد را در جریان بروز حملات بیان شده می گذارد تا فرد آمادگی لازم را پیدا کند تا اضطراب فرد کمتر شود. همچنین جهت کاهش و کنترل این گرگرفتگی ها پزشک یک قرص ضد اضطراب ضعیف تجویز می کند

مراقبت های لازم پس از یائسگی

  • مراجعه به پزشک هر شش ماه یک بار بعد از سن 50 سالگی
  • انجام ماموگرافی بعد از 40 سالگی سالی یک بار
  • انجام سونوگرافی رحم و ضمائم سالی یک بار به دلیل پیشگری از سرطان رحم

منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم

با تشکر مدیریت سایت دکتر زهرا سیفی متخصص زنان و زایمان

مقالات مرتبط با این مطلب:

یائسگی زودرس و عوامل آن

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات