آرشیو روزانه: نوامبر 29, 2017

سزارین با بیهوشی کامل بهتر است یا بی حسی موضعی

سزارین با بیهوشی کامل بهتر است یا بی حسی موضعی

زایمان سزارین یکی از روش های زایمان است که جز عمل های رایج می باشد. در این روش مثل مابقی جراحی ها، روش های خاص جراحی وجود دارد. از جمله این روش ها می توان به بیهوشی کامل یا عمومی و زایمان بدون درد یا بی حسی موضعی را نام برد.

بیهوشی کامل یا عمومی

در این روش ماده بیهوشی، از طریق رگ به بدن مادر صورت می گیرد. ولی با این تفاوت که  پس از تزریق ماده بیهوشی این ماده از طریق گردش خون در کمتر از یک دقیقه به جنین می رسد. حتی اگر مادر عمل های قبلی در ناحیه شکم یا  سزارین های قبلی هم داشته باشد و یا چسبندگی هایی در این نواحی به هر دلیل  داشته باشد باز امکان این که برای نوزاد مشکل ایجاد شود، وجود دارد.

وقتی این ماده از طریق تزریق به بدن مادر سپس به بند ناف، جفت و  بعد از آن به بدن جنین وارد می شود باعث بیهوش شدن  و بی حالی جنین شده  و یا صدمات جبران ناپذیری به مغز جنین وارد می کند.

علاوه بر مشکلات گفته شده که برای جنین ایجاد می­شود برای مادرهم مشکلاتی پیش خواهد آمد از جمله این مشکلات دردهای پس از زایمان، مشکلات کبدی، مغزی، تنفسی و ریوی را می توان ذکر کرد.

سزارین با بیهوشی کامل بهتر است یا بی حسی موضعی

برای جلوگیری از مشکلاتی که برای مادر وجنین ایجاد می شود، متخصص زنان و زایمان توصیه می کند تا از روش دیگر بی دردی سزارین استفاده شود.

زایمان بدون درد یا بی حسی موضعی

در این روش با توجه به اینکه مادر درهوشیاری کامل به سر می برد و این بی حسی تا چند ساعت ادامه دارد دیگر دردی از طرف مادر احساس نمی شود و این امکان را به مادر می دهد تا  بلافاصله بعد از زایمان شیردهی را به نوزاد خود شروع کند.

تنها مشکلی که شاید با تزریق ماده بی حسی به نخاع پیش بیاید سردرد های خیلی خفیفی است که مشکلی برای مادر ایجاد نمی­کند و گذراست و با مصرف مایعات و مسکن این درد ها خیلی زود رفع می­گردد.

از جمله مواردی که برای­ مادران پس از زایمان شاید پیش بیاید کمردرد بوده که هیچ ربطی به این نوع از زایمان سزارین نداشته و فقط به دلیل فشار به ستون فقرات در مدت بارداری می باشد.اگر مادر در زمان بارداری ورزش و یا فعالیت داشته باشد بعد از سزارین دچار این دسته ازکمر درد ها نمی شود.

برخی از خدمات دکتر زهرا سیفی متخصص زنان غرب تهران