پیچ خوردگی تخمدان
در سنین باروری پیچ خوردگی تخمدان شایع تر می باشد زمانی که تخمدان بطور ناگهانی دچار پیج خوردگی شود موجب قطع جریان خون به تخمدان می شود که در این حالت در یک طرف قسمت تحتانی شکم درد ناگهانی و شدیدی آغاز می شود. احتمال پیچ خوردگی در دوران یائسگی بسیار کم است. بدلیل اینکه در دوران جوانی بافت تخمدان دارای انعطاف بالایی است و تخمدان می تواند حرکت کند با تغییرات هورمونی و بطور ناگهانی تخمدان می تواند دچار پیچ خوردن شود در نتیجه با افزایش سن احتمال پیچ خوردن تخمدان کاهش می یابد زیرا تخمدان کوچک تر می شود. در ادامه این مقاله از دکتر زهرا سیفی ، متخصص زنان تهران ؛ به توضیح بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.
کیست تخمدان در پیچ خوردگی تخمدان تاثیر گذار می باشد ؟
وجود یک کیست یا توده در تخمدان احتمال پیچ خوردگی تخمدان را افزایش می دهد. در زنانی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند احتمال پیچ خوردن تخمدان بسیار زیاد است. احتمال پیچ خوردن در زنانی که از روش های درمان ناباروری استفاده می کنند ، بیشتر مشاهده می شود ؛ زیرا داروهایی که در طول درمان ناباروری مصرف می شود اندازه تخمدان را بزرگتر می کند و در نتیجه با بزرگ شدن تخمدان احتمال پیچ خوردگی را افزایش می یابد.
پیشگیری از پیچ خوردگی تخمدان
از انجام دادن ورزش های شدید و ورزش هایی که با پریدن همراه است باید خودداری شود . انجام دادن ورز ش های آرام مانند یوگا بسیار مفید می باشد. مصرف قرص های ضد بارداری می تواند امکان پیچ خوردن را کاهش دهد ؛ همچنین مصرف این قرص ها درجلوگیری از تشکیل کیست تخمدان تاثیر گذار می باشد
درمان پیچ خوردگی تخمدان
پیچ خوردن تخمدان موجب قطع جریان خون به تخمدان می شود اما این به این معنا نمی باشد که تخمدان دیگر عملکرد خود را ازدست می دهد. در حین جراحی بطور کامل تخمدان توسط جراح و متخصص زنان تهران برداشته نمی شود و تنها پیچ و تاب آن باز می شود و به مرور زمان در اکثر موارد بعد از باز کردن پیچ خوردگی تخمدان ، تخمدان بهبود پیدا می کند. در صورتی که بعد از جراحی ، تخمدان بهبود پیدا نکرد ، برای جلوگیری از بروز عفونت تخمدان در طی یک جراحی از بدن برداشته می شود. بعد از برداشتن تخمدان نباید نگران نازایی باشید ؛ زیرا یک تخمدان دیگر هنوز در بدن وجود دارد.
احتمال پیچ خوردن تخمدان در صورتی که طول لوله های فالوپ زیاد باشد ، بسیار بیشتر است. در بسیاری از موارد پیچ خوردن ممکن است با آپاندیس اشتباه گرفته می شود. پیچ خوردن در سمت راست نسبت به سمت چپ شایع تر است.