نازایی
نازایی
نازایی یکی از مسائلی است که زوجین را بسیار نگران می کند . نازایی تنها یک مشکل زنانه نمی باشد بلکه فاکتورهای مردانه همچنین در این مسئله بسیار دخیل هستند . حدود 40 درصد از دلایل نازایی مردها می باشند . در نهایت به تفکیک علل نازایی و ناباروری در مرد و زن می توان اشاره کرد .
چه عواملی باعث می شود ناباروری در مردان بروز کند
- دیابت
- در گذشته بیضه ها صدمه دیده اند
- چرخیدن بیضه ها
- بلوغ زودرس یا دیر رس
- ترمیم فتق
- استفاده از الکل بیش از حد
- بیضه ای که نزول نکرده است
- مصرف دخانیات
- ارتباط ناحیه های تناسلی با دماهای بالا
- ارتباط با مواد سمی در زمان کار مانند مس – جیوه و …
- استفاده از دی استیل بسترول به وسیله مادر در زمان بارداری
- سابقه عفونت پروستات یا نواحی تناسلی
از چه راه هایی ناباروری در مردان تشخیص داده می شود
علاوه بر اینکه اطلاعات کافی در رابطه با موقعیت و وضعیت بیمار دریافت می شود می بایستی آزمایش هایی هم به صورت ویژه و تخصصی در رابطه با نازایی انجام شود که شامل موارد ذیل می شود :
آزمایش منی چند گانه : حداقل دو نمونه در زمان های گوناگون باید گرفته شود و از جهت فاکتورهای مختلف ارزیابی شود که این نوع فاکتورها شامل اندازه منی – قوام – تعداد اسپرم ها و شکل و حرکت آن ها است .
سونوگرافی : برای مشخص کردن واریکوسل و عوارض های دیگر ساختمان بیضه .
آزمایشات دیگر : از این آزمایش ها برای مشخص کردن دلیل مشکلات اسپرم ها یا بیماری های سیستم تناسلی مردانه استفاده می شود .
درمان ناباروری مردان
لاپاراسکوپی : لاپاراسکوپی روشی است بسیار تاثیر گذار و هیچگونه خطری در درمان یک نوع اختلال ناباروری و نازایی در افراد بالغ می باشد .
نازایی زنان بر چه دلایلی به وجود می آید
تخمدان پلی کیستیک : شرایطی را می تواند به وجود آورد که فولیکول های کوچک موجود در تخمدان ها نمی توانند به فولیکول های بالغ تبدیل شوند و با تعادل نداشتن هورمون و الگوهای غیر قابل پیشگویی تخمک گذاری تعیین می شود . قاعدگی نامنظم ، رشد موهای زائد و آکنه و اضافه وزن .
اختلالات تخمک گذاری : به وضعیتی اصولا هورمونال گفته می شود که از آزاد شدن تخمک بالغ به وسیله تخمدان های زنان جلوگیری می کند . وجود نداشتن قاعدگی یا دوران قاعدگی نامنظم و خونریزی های ماهیانه کم یا زیاد .
آندومتریوزیز : به وضعیتی گفته می شود که در آن بافت پوشاننده مخاط رحم در خارج از حفره رحمی و اصولا در حفره شکمی لگنی رشد می کند . برخی از خانم ها بدون هیچگونه علائمی در صورتی که درد عادت ماهیانه داشته باشند یا در زمان نزدیکی با دردهای مبهم لگنی همراه هستند .
لوله های رحمی بسته شده : لوله های رحمی صدمه دیده یا بسته شده مانع از رسیدن اسپرم به تخمک و یا از رسیدن تخمک های بارور شده به درون حفره رحمی می شود . علل اساسی انسداد لوله های رحمی بیماری های التهاب لگنی – بیماری های انتقال دهنده به وسیله رابطه جنسی می باشد .
درمان ناباروری در زنان
مشکلات انسداد لوله های رحمی جراحی جهت باز شدن لوله ها – لقاح مصنوعی آزمایشگاهی که همان IVF می باشد .
مشکلات تخمک گذاری به وسیله داروهای باروری و لقاح مصنوعی درمان می شوند .
برای تخمک های ناتوان بارداری به روش لقاح مصنوعی یعنی همان IVF به وسیله از تخم یا جنین اهدایی یا فرزند خواندگی روشی برای درمان به کار می رود .
در درمان اندومتریوزیز از داروهای باروری همراه با تلقیح مصنوعی جراحی برای برداشتن بافت غیر عادی یا باز کردن لوله – علم های جدیدی در درمان ناباروری استفاده می شود .
برای تخمک پلی کیستیک اصلاح روش زندگی – برنامه غذایی و ورزش یا داروهای باروری و لقاح مصنوعی – یا می بایستی از متفورمین استفاده کرد .
برخی از خدمات دکتر زهرا سیفی
راه های ارتباطی دکتر زهرا سیفی
44977660
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکتر زهرا سیفی