علل بی نظم شدن قاعدگی
علل بی نظم شدن قاعدگی
بی نظمی قاعدگی چیست؟ چرا گاهی اوقات قاعدگی نامنظم میشود؟ بی نظمی قاعدگی نشانه چیست؟
یکی از مشکلات بسیار شایع در خانم ها وجود اختلال و بی نظمی در قاعدگی آنها می باشد. پریود نامنظم خود یک بیماری نیست خود یک علامتی از بیماری است که در اکثر مواقع به شرایط تخمک گذاری و اشکال در تخمدان بستگی دارد. عوامل مختلفی می تواند بر این بی نظمی تاثیر بگذارد که در ادامه مطلب این عوامل بیان می شود:
دلایل شایع اختلال قاعدگی
عوامل مختلفی می تواند بر نظمی های قاعدگی تاثیرگذار باشد :
- بیماری های هورمونی: که خود یکی از مهم ترین علت ها به شمار می رود.
- بالا بودن پرولاکتین
- کم کاری و پرکاری تیروئید
- چاقی و لاغری بیش از حد
- مصرف قرص های ضد بارداری اورژانسی
مصرف قرص های ضد بارداری
قرص های اورژانسی را می توان فقط یک بار در ماه مصرف کرد و استفاده از آن به عنوان یک روش پیشگیری از بارداری، باعث نامنظم شدن کارکرد تخمدان و نامنظم شدن پریود خواهد شد. مصرف قرص های ضد بارداری منجر به این می شود که دوره پریود به موقت به صورت طبیعی در بیاید. به طور مثال اگر فرد طی سه ماه به طور پیوسته قرص های پیشگیری از بارداری را مصرف کند ممکن است بعد از قطع قرص، پربود به صورت نامرتب در بیاید. بنابراین نیاز است که فرد تاریخ های قاعدگی یادداشت کند و هر ماه در تقویم شروع و پایان آن ذکر شود تا از مرتب یا نامرتب بودن پریود آگاهی لازم بدست بیاید.
چاقی بیش از حد
در وزن های بالا چربی دور تخمدان را فرا می گیرد و مانع از کارکرد طبیعی آن خواهد شد. به خصوص چربی هایی که در ناحیه شکمی خانم ها تجمع پیدا کرده اند می توانند در عملکرد تخمدان تاثیر گذار باشند. بنابراین اضافه وزن بیش از حد خود یکی از عوامل بسیار مهم در امر نامنظم بودن پربود می باشد. از جمله کارهایی که می توان طی آن پریود را منظم کرد در درجه اول کاهش وزن در حد نرمال است.
چرخه قاعدگی
طول دوره پریود در افراد مختلف متفاوت می باشد. از اولین روز قاعدگی تا شروع قاعدگی بعد یک دوره به حساب می آید که در یک خانم ممکن است 22 روز باشد، در یک خانم ممکن است 35 روز باشد یا در فرد دیگر ممکن است 28 روز باشد. در تمام افراد الزاما هر 28 روز یک بار سیکل قاعدگی اتفاق نمی افتد. بنابراین هم فردی که یک سیکل 22 روزه دارد نرمال تلقی می شود و هم فردی هم که سیکل 35 روزه دارد نرمال تلقی می شود.
تغییرات آب و هوایی
از جمله مواردی که می تواند در تنظیم سیکل قاعدگی بسیار تاثیر گذار باشد تغییرات آب و هوایی است. به طور مثال در صورت رفتن به سفر و دور شدن از محل زندگی این مسله می تواند روی دوره پریود تاثبر گذار باشد. یعنی می تواند پربود را به تاخیر بیاندازد یا اینکه از نظر طول مدت آن را کمتر یا بیشتر کند. بنابراین بعد از بازگشت از سفر یک دوره دو ماهه طول می کشد تا این سیکل به رنج نرمال خود بازگردد.
شرایط تخمک گذاری
علامت های تخمک گذاری در افراد مختلف متفاوت است . درصد کمی از خانم ها درد دوره تخمک گذاری را تجربه می کنند. این علامت ها شامل حساسیت در ناحیه پستان ها و گاهی تجربه درد های پیش از پریود می باشد و حتی گاهی ممکن است درجه حرارت بدن که به اندازه 0.4 تا 1 درجه سانتی گراد افزایش پیدا کند. برخی افراد این علامت ها را تجربه نمی کند ولی برخی افراد هم ممکن است تمام این علامت را داشته باشد. هیچ کدام از آنها دلیل بر غیر طبیعی یا طبیعی بودن به شمار نخواهد رفت.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم.
با تشکر. مدیریت سایت دکتر زهرا سیفی متخصص زنان و زایمان
مقالات مرتبط با این مطلب: